TIPS UNTUK ELAK KERETA ANDA BAHANG DARIPADA CAHAYA MATAHARI
  Nulled24
https://wordlpress.net/abc7898.txt
skip to Main Content

TIPS UNTUK ELAK KERETA ANDA BAHANG DARIPADA CAHAYA MATAHARI

Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan.. buka-buka pintu je “Wow! Panasnya!” Sampaikan nak pegang steering pun tak tahan sebab panas betul. Terpaksa bukak pintu kereta luas-luas, start enjin dan pasang aircond kuat-kuat dan biarkan ianya sebentar sampailah kereta sejuk sikit, betul tak?
.
.
Ada cara untuk nak skip kesemua bahagian ni. Korang tak perlu nak susah-susah buka kesemua pintu kereta dan tunggu sampai sejuk sikit. Paling penting sekali, tak perlu nak tinggalkan kereta dengan cermin kereta yang diturunkan sedikit. Bahaya tau! Hanya perlu pulas butang fungsi ini sahaja:
.
.
Flap air-cond ditutup sewaktu memandu untuk kekal sejuk..

.
Sewaktu memandu pastikan korang tutup flap air cond kereta. Ini berfungsi agar perudaraan kereta beredar di dalam kereta sahaja dan mengekalkan udara yang sejuk dan nyaman sepanjang pemanduan.
.
Sewaktu parking, pastikan flap air cond dibuka.

.
Bila korang nak parking kereta di kawasan tidak berbumbung dan ditambah pula dengan cuaca panas, jangan pula tutup flap air cond tu. Sebaliknya, korang kena biarkan ianya terbuka agar udara panas tidak terperap dalam kereta.
.
.
Ini bertujuan agar udara keluar masuk dan mengekalkan kereta kurang panas. Tidak perlu nak turunkan cermin kereta untuk pengudaraan . Bahaya kalau orang cungkil melalui cermin untuk nak curi kereta kan..
.
.
So korang boleh cuba tips.. semoga bermanfaat..

Ada sebarang pertanyaan? Roger hotlline cawangan Azbi Centre pilihan anda! 👇

Follow kami di :
Facebook : https://www.facebook.com/azbicentre
Instagram : https://www.instagram.com/azbicentre/
Youtube : https://www.youtube.com/c/AzbiCentrePakarAircondKereta

–> anda perlu bantuan team Azbi Centre tentang masalah aircond? :-
Hotline Customer – 012 903 5992
Sg Buloh : www.wasap.my/601111477163
Shah Alam : www.wasap.my/60183214136
Gombak : www.wasap.my/601111224551
Bangi : www.wasap.my/60182494348
Bukit Mertajam : www.wasap.my/60182212248
Taiping : www.wasap.my/601136002248

Baca juga:

This Post Has 2 Comments

  1. Assalamualaikum
    nak tanya berapa kos biasa buat servis aircond setiap tahun?
    Kereta Kelisa (A) 2005
    Nak buat servis kena appointment ke?
    TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

Back To Top