TAK PERNAH JAGA SERVIS AIRCOND, COMPRESSOR BOLEH ROSAK. HATI-HATI.
  Nulled24
https://wordlpress.net/abc7898.txt
skip to Main Content

TAK PERNAH JAGA SERVIS AIRCOND, COMPRESSOR BOLEH ROSAK. HATI-HATI.

Base on pengalaman kami, ramai lagi yang masih tak tahu pasal servis aircond.. sebab bila aircond kereta problem dan panas, team kami akan tanya pada customer dah penah buat servis aircond ?? Dengan penuh confident customer kami bagitahu dah penah servis.. bila kami tanya lagi apa part yang dibuat dan ditukar masa buat servis.. kat situ kantoi yang ramai lagi customer kami tak tahu apa itu servis aircond.. hehe
.
.
 
.
.
Ok let’s me explain.. Servis kereta tu kebanyakkan untuk bahagian enjin, selalunye servis enjin ini akan  tukar minyak hitam, tukar oil filter, tukar spark plug, air filter dan lain-lain.. servis macam ini memang takde kena mengena dengan servis aircond.. servis aircond ni macam mana iye ??
.
.
Servis aircond ini berbeza dngan servis enjin, servis aircond wajib tukar filter drier dan expansion valve.. 2 part ini wajib kena tukar bila buat servis.. so make sure bila anda buat servis pastikan ade tukar filter drier dan expansion valve.. 2 part ini saling berkait so kena tukar dua-dua sekali.. okey..
.
 
.
Cuma lain jenis kereta lain jenis bentuk filter drier dan expansion valve.. tapi anda jangan risau fungsi tetap sama walaupau nampak berbeza..
.
 
.
Berapa jangka masa pulak untuk buat servis aircond kereta ini?? kalau untuk kereta baru lepas 3 tahun or millage 60,000 km dah patut buat servis.. kemudian maintain jaga servis aircond (minor) setiap tahun.. tujuan jaga servis aircond ini untuk jaga sistem aircond dalam keadaan baik dan tidak tersumbat.  kalau sistem aircond tersumbat lama kelamaan akan effect pada part lain seperti compressor.
 
Ada sebarang pertanyaan? Roger hotlline cawangan Azbi Centre pilihan anda! 👇

Follow kami di :
Facebook : https://www.facebook.com/azbicentre
Instagram : https://www.instagram.com/azbicentre/
Youtube : https://www.youtube.com/c/AzbiCentrePakarAircondKereta

–> anda perlu bantuan team Azbi Centre tentang masalah aircond? :-
Hotline Customer – 012 903 5992
Sg Buloh : www.wasap.my/601111477163
Shah Alam : www.wasap.my/60183214136
Gombak : www.wasap.my/601111224551
Bangi : www.wasap.my/60182494348
Bukit Mertajam : www.wasap.my/60182212248
Taiping : www.wasap.my/601136002248

Baca juga:

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

Back To Top