CHECK RELAY DULU SEBELUM NAK TUKAR COMPRESSOR BARU
  Nulled24
https://wordlpress.net/abc7898.txt
skip to Main Content

COMPRESSOR TAK “RUNNING”.. CHECK RELAY DULU SEBELUM NAK TUKAR COMPRESSOR BARU.

Geografi negara kita berada di garisan khatulistiwa dan cuaca negara kita panas lembab.. Jadi bila waktu tengahari memang akan panas dan kereta negara kita memang perlukan sistem penhawa dingin kereta (aircond) untuk sejukkan cuaca yang panas tadi..
.
.
Cuma bila berlaku tiba-tiba kerosakan pada sistem aircond kereta panas yang berpunca daripada compressor tidak berfungsi.. dan melibatkan kena tukar ganti compressor baharu , abang azbi cadangkan kepada anda untuk double check masalah tersebut..
..
Tidak semestinya bila berlaku compressor tidak berfungsi kena ganti dengan compressor aircond baharu.. anda perlu pastikan punca masalah sebenar yang menyebabkan compressor aircond kereta anda tidak berfungsi..
.
.
Ada beberapa faktor utama yang menyebabkan compressor aircond kereta anda tidak berfungsi salah satunya masalah Relay Compressor.. kedudukan relay compressor ni kebanyakkan dalam box fius cuma box fius ni bergantung jenis kereta kedudukannya..
.
Sekiranya anda ada masalah aircond panas yang berpunca daripada compressor tak running sebaiknya anda membuat double checking dan salah satunya adalah faktor relay compressor..
.
.
Masalah sebegini ramai yang tak tahu.. bila compressor tak fungsi terus tukar compressor baharu.. sepatutnya perlu di periksa dengan lebih teliti sebelum membuat keputusan untuk menukar compressor aircond baharu..

Ada sebarang pertanyaan? Roger hotlline cawangan Azbi Centre pilihan anda!

Follow kami di :
Facebook : https://www.facebook.com/azbicentre
Instagram : https://www.instagram.com/azbicentre/
Youtube : https://www.youtube.com/c/AzbiCentrePakarAircondKereta

–> anda perlu bantuan team Azbi Centre tentang masalah aircond? :-
Hotline Customer – 012 903 5992
Sg Buloh : www.wasap.my/601111477163
Shah Alam : www.wasap.my/60183214136
Gombak : www.wasap.my/601111224551
Bangi : www.wasap.my/60182494348
Bukit Mertajam : www.wasap.my/60182212248
Taiping : www.wasap.my/601136002248

Baca juga:

This Post Has 8 Comments

  1. Assalamualaikum.
    Saya pemilik Kia pregio ..kalau pagi aircond sejuk tapi lepas tgh hari panas mcm keluar angin saja

    1. Waalaikumusalam tuan, pernah buat servis aircond tak? kalau belum pernah risau compressor mula star problem.

  2. Kereta saya myvi 1.0. Problem ekon saya ialah compressor teragak2 nk memutar atau mcm tetlekat. Mengeluarkan bunyi kak kak kak. Dh hntr kt bengkel dia xdapat buat. Syorkan pergi scan dulu.

  3. Assalam, saya dah baiki econ hampir 4x Dan skrg masih bermasalah. Kereta tiba2 kuar angin saja. Kata pomen compressor rosak. Pagi tadi bw pergi Kat pomen lain. Check punya check katanya x jumpa Sama Ada bocor ke apa. Tapi gas x ada. Compressor katanya x rosak. Sy dah pening tuan. Blh bantu

    1. waalaikumusalam. boleh, nanti tuan ada kelapangan masa boleh check di bengkel kami yang terdekat.

  4. Assalamualaikum..sy pemilik kereta myvi..air cond sy masih sejuk tp bila buka air cond,bunyi kuat…sy baca2 kat google sbb ada masalah kat compressor tp air cond masih sejuk…mcm ma a tu ya?

    1. waalaikumusalam, masalah bunyi ada beberapa bahagian perlu check dan salah satunya daripada kompressor, nanti tuan boleh check di bengkel kami bila free nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + sixteen =

Back To Top