AIRCOND KERETA TAK SEJUK
  Nulled24
https://wordlpress.net/abc7898.txt
skip to Main Content

AIRCOND KERETA TAK SEJUK

Masih ramai warga Malaysia yang kurang peka dan ambil tahu tentang keadaan sistem aircond kereta anda. Bila aircond kereta tak sejuk, masa tu baru nak mengelabah!

Hari ni kami nak share salah satu sebab kenapa aircond kereta korang tak sejuk, masalah ni sering sangat berlaku. Simptom nya ialah, bila kereta bergerak laju baru lah aircond kereta sejuk.

Kebiasaanya masalah aircond kereta mcm ni berlaku ada banyak punca, antaranya keadaan sistem aircond yang tersumbat atau masalah magnet cluth terbakar

aircond kereta
aircond kereta


Okay, magnet clutch ni kedudukanya betul-betul depan compressor aircond kereta, kebiasaanya bila magnet clutch ni terbakar, compressor aircond kereta tak boleh running dengan baik, jadi memang tak akan sejuk lah aircond kereta!

aircond kereta
aircond kereta

Persoalan yang selalu kami terima boleh ke nak tukar magnet clutch sahaja dan pakai compressor sedia ada? Jawapanya boleh… kami akan terangkan sedikit sebanyak

aircond kereta

Pengguna kereta masih boleh tukar magnet clutch shj jika ianya terbakar dan pakai semula compressor sedia ada, dapat jimat kos!

Tapi… ini juga merupakan peringat amaran kepada korang, magnet clutch ni terbakar sebab tekanan compressor aircond kereta dah semakin berat, ini lah hint nya!

Bila dah pernah terjadi situasi macam ni, sebaiknya jika ada bajet lebih tukar sahaja terus compressor aircond kereta baru dan buat full service aircond kereta untuk normalkan sistem aircond kereta korang…

Baru lah aircond kereta sejuk, pengaliran udara dalam sistem pun lebih baik…

Ada sebarang pertanyaan? Roger hotlline cawangan Azbi Centre pilihan anda!

Follow kami di :
Facebook : https://www.facebook.com/azbicentre
Instagram : https://www.instagram.com/azbicentre/
Youtube : https://www.youtube.com/c/AzbiCentrePakarAircondKereta

–> anda perlu bantuan team Azbi Centre tentang masalah aircond? :-
Hotline Customer – 012 903 5992
Sg Buloh : www.wasap.my/601111477163
Shah Alam : www.wasap.my/60183214136
Gombak : www.wasap.my/601111224551
Bangi : www.wasap.my/60182494348
Bukit Mertajam : www.wasap.my/60182212248
Taiping : www.wasap.my/601136002248

Baca juga:

This Post Has 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =

Back To Top